Pusher-23

Gambler, program om Nicolas Winding Refn som havde succes med Pusher og som så skulle satse på at lave en Pusher-2 og måske Pusher-3 for at tjene penge:

Hvor ærligt! Økonomisk ruin, evne til at håndtere det, men usikker er han, og gælden belaster ægteskabet i flere år, han viser ætsende tvivl og manglende evne til at holde sammen på et møde med skuespillerne. Men på et eller andet plan ved han vel hvad han vil.

Han instruerer folk i miljøet til at spille nogle roller. Mads Mikkelsen hjælper godt til.

Han var ved at opgive – men kommer igang. Film-instituttets mand er ikke sikker på at han kan støtte 3'eren, så for at få den færdig må NWR og hans kompagnoner selv skubbe yderligere 100000 kr i at gøre præproduktionen færdig – sætte sig i yderligere gæld. Konen forstår ikke. Han ætses (og er dog åndsnærværende nok til at optage det på video.)

Ellers ville han vel heller ikke have vist de klip som han har optaget fra forløbet, arbejdet med at skrive og instruere de nye film.

Han skriver tillempet talesprog, “ik” i stedet for “ikke”.

Det ville være en glæde at registrere og systematisere sammentrækningsmønstre i det danske sprog – som en indledende manøvre til en sprogpolitisk redegørelse for dannelse af nysprog. Interessant for et brokkehoved men nok ikke så værdifuldt som en film om de følelser, der går gennem storbyens hunger efter kærlighed og lykke.

“Pengene vælter ind snart … ”

Nej.

Fotografen fanger alle de små bevægelser og bemærkninger, og man undrer sig ikke når det i epilogen nævnes at NWR stadig betaler af på sin gæld.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s